De politie is massaal aanwezig bij de Oxford High School in de Amerikaanse staat Michigan, nadat een 15-jarige schutter, vermoedelijk een leerling, 4 leerlingen doodschoot en acht anderen verwondde.
Volledig scherm
De politie is massaal aanwezig bij de Oxford High School in de Amerikaanse staat Michigan, nadat een 15-jarige schutter, vermoedelijk een leerling, 4 leerlingen doodschoot en acht anderen verwondde. © AP

Vier doden bij schietpartij in Amerikaanse school, vijftienjarige verdachte opgepakt

Vier leerlingen - een veertienjarige, een zestienjarige en twee zeventienjarigen - kwamen om het leven bij een schietpartij in een middelbare school in Oxford (Michigan). Er raakten ook een leerkracht en zeven andere leerlingen gewond. Een 15-jarige leerling is na de schietpartij gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van moord en terrorisme met de dood tot gevolg.

  1. Extreme weersomstandigheden in Istanboel: dak van luchthaven stort in door hevig gewicht sneeuw
    Play

    Extreme weersom­stan­dig­he­den in Istanboel: dak van luchthaven stort in door hevig sneeuwge­wicht

    Istanboel krijgt sinds zondag te maken met hevige sneeuwval. De luchthaven van Istanboel heeft dan ook de deuren moeten sluiten wegens de extreme weersomstandigheden. De sneeuwval is zo hevig, dat zelfs het dak van de luchthaven is ingestort. Al zeker tot dinsdagmiddag 11 uur zijn alle vluchten op de luchthaven geannuleerd. Volgens de burgerluchtvaartautoriteit zijn de start- en landingsbanen nog steeds afgesloten. Het ziet er dan ook niet naar uit dat het snel zal stoppen met sneeuwen in de regio.