Video van politieagent die 13-jarige jongen doodschiet in Chicago schokt VS

In Chicago hebben de autoriteiten donderdag bodycambeelden openbaar gemaakt waarop te zien is hoe een agent het vuur opent op de dertienjarige Adam Toledo die eind vorige maand werd doodgeschoten in de Amerikaanse stad. Betogers trokken donderdagavond door de straten, maar er brak geen geweld uit.  

45 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 weken geleden
  Gilles Standaert heeft gelijk.. Na een paar dagen wordt het weer een hoop duidelijker. Procureur van de staat Cook County melde dat Adam Toledo een pistool in zijn hand had één seconde, voordat hij werd neergeschoten. Een vuurwapen werd gevonden achter die heg met hetzelfde kaliber, die Toledo schoot op een auto (drive by shooting). Toledo is lid van de drugsbende de "Chicago Latin Kings". Als Toledo niet op die auto had geschoten, de politie zou hem niet door die steeg hebben achtervolgd.
 • Gilles Standaert

  3 weken geleden
  Hij heeft het wapen weggegooid achter de schutting terwijl hij zich omdraaide. tijdstip 02:38:39 1 seconde vroeger dan de foto hierboven. Alle middelen zijn goed om de politie zwart te maken. Stop met criminelen goed te praten ongeacht hun leeftijd.
 • Sharon Debeul

  3 weken geleden
  Hij gaf zich over, stak zijn handen in de lucht zoals gevraagd en werd alsnog door de politie vermoord.
 • William Meganck

  3 weken geleden
  Dit zou niet mogen gebeuren maar waarom vluchten als je niets gedaan hebt, politie loopt daar wel op de toppen van hun tenen, want iedereen heeft daar een wapen.
 • Alicia Bogaerts

  3 weken geleden
  Ok de politie doet zijn job, maar je ziet duidelijk dat we hier te maken hebben met een minderjarige die geen wapen in zijn handen heeft. Als de man echt vond dat hij in gevaar was kon hij evengoed op minder levensbedreigende plekken schieten zoals in het been. Als een politieman een minderjarige achternaloopt vind ik het normaal dat het jongetje uit reflex begon te lopen, dat zouden er heel veel doen. Een 13-jarige is geen bedreiging.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing