Exploring the Unbeaten Path
Volledig scherm
© Exploring the Unbeaten Path

VIDEO. Urban explorers dringen binnen in gigantisch leegstaand luxehotel en filmen wat ze daar aantreffen

BuitenlandNederlandse urban explorers hebben een filmpje online gezet van hun bezoek aan een gigantisch verlaten luxehotel in Tunesië. Na een reeks aanslagen in 2015 bleven de toeristen weg uit het Noord-Afrikaanse land en daardoor gingen heel wat hotels failliet. Bob Thissen drong binnen in een resort dat zijn gasten ooit liet baden in weelde, maar nu desolaat is achtergelaten.

19 reacties

 • Bart De Bruyn

  3 jaar geleden
  Een kraker bezet een woning met de bedoeling er te verblijven, een urban explorer is er meteen weer weg. Toch even een groot verschil dus.
 • Walter Lippens

  3 jaar geleden
  "urban explorer" is dus de nieuwe benaming voor "kraker".
 • b cops

  3 jaar geleden
  Uiteindelijk heel triestig voor die mensen in Tunesië. Slachtoffer van hun eigen fanatieke medebroeders.
 • Bart De Bruyn

  3 jaar geleden
  Ik ben zelf ook Urban explorer en ik vind daar persoonlijk niks mis mee. Wij hebben de gouden regel 'Take nothing but pictures, leave nothing but footprints'. Vaak gaat het om gebouwen die leegstaan en klaar om af te breken, ik zie daar het probleem niet van in. Wij maken niks kapot, breken niks af,.. En als er geen toegang is tot een gebouw maken we die ook niet zelf, dan betreden we dat gebouw gewoon niet. Vaak komen hier prachtige foto's uit.
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Onderkomen voor asielzoekers van maken.
 1. Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

  Een van de gevangengenomen activisten van de Wit-Russische oppositie, Maria Kolesnikova, heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko opgeroepen geen geweld te gebruiken. “Ik roep de autoriteiten op te stoppen met vechten tegen hun eigen volk, te luisteren naar de Wit-Russen en een nieuwe dialoog aan te gaan,” verklaarde de 39-jarige in een schriftelijk interview aan de krant Welt am Sonntag. “Stop het geweld! Stop de absurde rechtszaken!”, klonk het.
 2. VIDEO: Urban explorers dringen binnen op oude sovjetbasis waar ooit 100 kernkoppen lagen en komen terecht in haastig achtergelaten bunker
  Video

  VIDEO: Urban explorers dringen binnen op oude sovjetba­sis waar ooit 100 kernkoppen lagen en komen terecht in haastig achtergela­ten bunker

  Tijdens zijn reizen rond de wereld op zoek naar locaties waar niemand nog komt, is de Nederlandse avonturier Bob Thissen vorige maand in Hongarije terechtgekomen. Hij postte pas een filmpje op zijn YouTubekanaal waarin hij toont hoe hij met zijn ploeg op zoek ging naar een voormalige sovjetbasis, waar in de Koude Oorlog meer dan 100 kernkoppen lagen opgeslagen.
 1. VIDEO: Volgens legende liep dit UFO-dorp 40 jaar geleden leeg na reeks zelfmoorden en geestverschijningen. Nu ziet het er pas echt spookachtig uit
  Video

  VIDEO: Volgens legende liep dit UFO-dorp 40 jaar geleden leeg na reeks zelfmoor­den en geestver­schij­nin­gen. Nu ziet het er pas echt spookach­tig uit

  Het is geen plaats waar je spontaan vrolijk van wordt, tenzij je van vliegende schotels en verval houdt. San-Zhi in Taiwan is een echt spookdorp geworden nadat de architecturale curiositeit in de jaren tachtig plots verlaten werd. Volgens plaatselijke legendes na een vreemde reeks zelfmoorden en geestverschijningen. Aanleiding genoeg voor enkele Nederlands-Vlaamse urban explorers om erheen te trekken. En dit zijn de beelden waarmee ze terugkwamen.