Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak

De Nederlandse gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant ‘Waku Waku’ in de stad, nadat de uitbater weigerde om de CoronaCheck-app (het Nederlandse Covid Safe Ticket, red.) bij bezoekers te controleren. Het restaurant zou normaal om 13.00 uur openen, maar dat gaat nu niet. Gisteren was het nog erg onrustig aan de zaak. Ook nu zijn er veel belangstellenden aanwezig in de buurt, agenten en andere handhavers zijn ter plaatse om de boel rustig te houden.

22 reacties

 • Chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  Je kan je ook laten testen en een pas krijgen, vaccinatie is niet de enige manier. Ik begrijp niet goed waarom er zo’n polemiek over moet zijn. Als je eens terugkijkt op de voorbije 1.5 jaar dan is het toch duidelijk dat het niet over een spelletje gaat, maar om mensenlevens? En long COVID? We moeten ons aanpassen en daar zijn verschillende manieren voor.
 • Brent Somers

  1 jaar geleden
  Misschien moeten ze uithangen : wij willen enkel ongevaccineerden.
 • Jos Flup

  1 jaar geleden
  @ronny cuypers: Leest u eens wat u nu zelf schrijft: "Wie gevaccineerd is kan eindelijk uit de lock down stappen en opnieuw gaan leven". Vaccinatie is niet verplicht, dat weet u toch neem ik aan? Dus u wil rechten afnemen van mensen omdat ze niet willen meedoen aan iets dat niet verplicht is. Dat is ongrondwettelijk en discriminatie. Er mogen geen sancties of drukkingsmiddelen, om iets aan mensen op te dringen. Blijkbaar mag discriminatie dus wel als het voor bepaalde mensen goed uitkomt.
 • karel Neefs

  1 jaar geleden
  Volhouden ! Hou de rug recht !
 • Rita Prosse

  1 jaar geleden
  Dat heb je met die alternatieve.
 1. Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaanval
  UPDATE

  Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaan­val

  De Coronacheck-app, waarmee Nederlanders vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse personen dat zij om die reden niet naar binnen konden. Volgens het ministerie van Gezondheid komt dat door zogenoemde DdoS-aanvallen op de servers, waarbij het systeem overbelast raakt. Ook maken voor veel mensen voor het eerst gebruik van de app. Daardoor verloopt het aanmaken van een QR-code moeilijk.