Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak

De Nederlandse gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant ‘Waku Waku’ in de stad, nadat de uitbater weigerde om de CoronaCheck-app (het Nederlandse Covid Safe Ticket, red.) bij bezoekers te controleren. Het restaurant zou normaal om 13.00 uur openen, maar dat gaat nu niet. Gisteren was het nog erg onrustig aan de zaak. Ook nu zijn er veel belangstellenden aanwezig in de buurt, agenten en andere handhavers zijn ter plaatse om de boel rustig te houden.

22 reacties

 • Chris Van den Eede

  4 weken geleden
  Je kan je ook laten testen en een pas krijgen, vaccinatie is niet de enige manier. Ik begrijp niet goed waarom er zo’n polemiek over moet zijn. Als je eens terugkijkt op de voorbije 1.5 jaar dan is het toch duidelijk dat het niet over een spelletje gaat, maar om mensenlevens? En long COVID? We moeten ons aanpassen en daar zijn verschillende manieren voor.
 • Brent Reynaert

  4 weken geleden
  Misschien moeten ze uithangen : wij willen enkel ongevaccineerden.
 • Jos Flup

  4 weken geleden
  @ronny cuypers: Leest u eens wat u nu zelf schrijft: "Wie gevaccineerd is kan eindelijk uit de lock down stappen en opnieuw gaan leven". Vaccinatie is niet verplicht, dat weet u toch neem ik aan? Dus u wil rechten afnemen van mensen omdat ze niet willen meedoen aan iets dat niet verplicht is. Dat is ongrondwettelijk en discriminatie. Er mogen geen sancties of drukkingsmiddelen, om iets aan mensen op te dringen. Blijkbaar mag discriminatie dus wel als het voor bepaalde mensen goed uitkomt.
 • karel Neefs

  4 weken geleden
  Volhouden ! Hou de rug recht !
 • Rita Prosse

  4 weken geleden
  Dat heb je met die alternatieve.