Het moment waarop de raket inslaat op het vliegtuig.
Volledig scherm
Het moment waarop de raket inslaat op het vliegtuig. © rv

Video toont moment waarop Oekraïens vliegtuig geraakt wordt door raket

UPDATEIn een video die gisteravond op het internet verscheen, is te zien hoe het Oekraïense vliegtuig dat woensdag neerstortte boven Iran geraakt wordt door een raket. Tijdstip, locatie, richting en hoogte komen overeen met de tot nu toe bekende gegevens van de vliegtuigcrash. Er is een kleine ontploffing te zien, maar het vliegtuig explodeert niet. Het toestel keerde zelfs nog om naar de luchthaven, maar stortte dan neer met 176 slachtoffers als gevolg. Iran heeft inmiddels toegegeven dat het het toestel “per ongeluk” heeft neergehaald. 

226 reacties

 • guido van der smissen

  1 jaar geleden
  Iran is oorlogsland bij uitstek, geen enkel dialoog graag met dit land direct handelen is de boodschap, ze zijn niet voor reden vatbaar
 • vangeel guido

  1 jaar geleden
  Er is een foto van de raket en ja ze ligt in een gracht in Parand.Het onderzoak zal het uitwijzen dat het wel degelijk door een raket van russische makelij neergehaald is waar ik ook direct na het bericht aan dacht.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Maria de swert : ik deel volledig u analyse ! Zeg maar dat het bewust is gedaan en niets per ongeluk ! Heel gevaarlijk land helaas ... Trump had gelijk
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Komen er nu in Canada enz ook miljoenen aanhangers lees,gelovigen op straat
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  De crash gebeurde zo'n twee uur nadat Iran opnieuw een (mislukte) raketaanval op Amerikaanse basis in Irak uitvoerde. Je mag er dus zeker van zijn dat het leger van Iran zijn troepen in staat van paraatheid had gezet omdat ze een Amerikaanse represaille verwachtten. En zoals bewezen werd in Oekraïne, met MH17: wie aan een luchtafweerraket zit, denkt té snel dat hij aangevallen wordt en dus moet vuren.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven