Bij de aanrijding kwamen vier buitenlanders om het leven. De Belg Nicolas Moerman kwam kort na de feiten ter plaatse en was getuige van de chaos.
Volledig scherm
Bij de aanrijding kwamen vier buitenlanders om het leven. De Belg Nicolas Moerman kwam kort na de feiten ter plaatse en was getuige van de chaos. © Screenshot amateurbeelden/Nicolas Moerman Instagram

Video toont aanval op fietstoeristen in Tadzjikistan, IS eist aanslag op

De vier buitenlandse toeristen die gisteren in het zuiden van Tadzjikistan zijn overleden, zijn het slachtoffer geworden van een aanval. Ze zouden zijn belaagd door mannen gewapend met geweren en messen. Dat meldt de politie en wordt ook bevestigd door de Belg Nicolas Moerman, die volgens VRT NWS sprak met de overlevenden. Amateurbeelden die circuleren op sociale media lijken de piste van een aanval te ondersteunen. Islamitische Staat heeft in de loop van de avond de aanslag opgeëist via haar persagentschap Amaq. 

21 reacties

 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  "Zoals wel vaker geeft de groep geen bewijs om haar claim te ondersteunen": uiteraard niet, die zijn zo wanhopig dat ze tegenwoordig àlles zouden opeisen!
 • Joris De Beule

  3 jaar geleden
  "IS", wat een clubje helden is me dat... Fantastische religie moet dat toch zijn...
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Zolang er godsdiensten zijn, zal er oorlog zijn !
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Wie het gevaar bemint zal er door vergaan. Ik blijf er weg, er zijn nog ander paden genoeg.
 • andre Dewilde

  3 jaar geleden
  Op den duur eisen die onozelaars, alles maar dan ook alles op. Stillaan begint het erop te lijken dat hun " rol " uitgespeeld is en ze op die manier nog de aandacht willen trekken. Spijtig voor de slachtoffers.