VIDEO: School van 150 walvissen strandt in Australische baai

Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust. 

10 reacties

 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Er moet toch een reden voor zijn dat deze prachtige- en intelligente dieren zelfmoord plegen en steeds op dezelfde plaatsen?? Stralingen, vervuiling....?? Mens wordt er triest van
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Dat deze prachtige en intelligente dieren blijkbaar zelfmoord plegen en steeds op dezelfde plaatsen zal waarschijnlijk toch een reden hebben! (stralingen, vervuiling...) Hopelijk wordt er snel verder onderzoek naar gedaan, want dit is erg triest
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik zou het vlees ook recupereren. Dan zijn ze toch niet voor niets gestorven. Met de dolfijnen is het ook al erg gesteld.
 • Steve Van der Vekens

  3 jaar geleden
  Niets aan de hand, slaap maar verder, postjes pakken, graaien...
 • Benny Vdput

  3 jaar geleden
  Is de oorzaak opwarming van de aarde ofzo gaat veel snelle dan verwacht zoals alles
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Reddingsteam bevrijdt bultrugwalvis van vishaak

  Reddings­team bevrijdt bultrugwal­vis van vishaak

  Reddingswerkers hebben voor de kunst van het eiland Maui, Hawaï, een bultrugwalvis bevrijd van een 87 meter lange vislijn. De vishaak zat vast in de mond van het dier. De walvis werd opgemerkt door de kapitein van een vissersboot. Het reddingsteam was snel ter plaatse, maar moest bij zonsondergang de reddingsoperatie staken. Er werd een boei vastgebonden aan het dier waarmee ze hem konden lokaliseren. De dag nadien hebben redders uiteindelijk de vishaak kunnen weghalen. De vislijn zal nu onderzocht worden om te zien waar het vandaan komt.