De overdekte TRON-achtbaan in Shanghai: de passagiers zitten op motoren.
Volledig scherm
De overdekte TRON-achtbaan in Shanghai: de passagiers zitten op motoren. © YouTube

VIDEO: Disneyland Parijs bouwt nieuwe futuristische rollercoaster

Volgens de toonaangevende pretparksite Looopings.nl komt Disneyland Parijs binnen enkele jaren met een nieuwe, spectaculaire achtbaan. De futuristische attractie zou een topsnelheid van 95 kilometer per uur halen.

1 reactie

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    topsnelheid van 95 kilometer per uur? Da's een lachertje vergeleken met vele andere achtbanen in Europese pretparken, zoals de Taron in Phantasialand, de Silver Star in Europa Park of de Stealth in Thorpe Park. Op het vlak van rollercoasters loopt Disneyland Parijs echt hopeloos achter; om nog niet te spreken over het feit dat daar geen énkele waterattractie is, terwijl er in Europa Park alleen al 5 zijn.
  1. Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

    Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

    De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder drie belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.