Exploring the Unbeaten Path
Volledig scherm
© Exploring the Unbeaten Path

VIDEO. Avonturiers filmen hoe ze door gigantisch, verlaten ondergronds bunkercomplex dolen

VideoNederlandse urban explorers zijn binnengedrongen in het gigantische ondergrondse bunkercomplex van de Maginotlinie in Frankrijk, een kilometerslange verdedigingslinie die in de jaren dertig werd aangelegd aan de grens met Duitsland en het land moest beschermen tegen een potentiële invasie. Nu ligt ze er verlaten bij, maar ze echoot nog op een griezelige manier hoe het leven er toen was.

4 reacties

 • Hans Vermeulen

  3 jaar geleden
  Toch een beetje vreemd dat het Laatste Nieuws een in feite illegaal bezoek publiceert. Het terrein en het ouvrage zijn nog steeds militair terrein. Dat in iedereen daar vrij kan in- en uitlopen is vers twee. @Peter, waar slaat dit op? Totaal verlaten, leeg geroofd, donker, vochtig, enz.
 • Hans Vermeulen

  3 jaar geleden
  Het is ouvrage Latiremont, geheel verlaten en leeg.
 • Peter Van de Velde

  3 jaar geleden
  Opvangplaats voor migranten.
 • Bart Marchand

  3 jaar geleden
  Kan je toch gewoon bezoeken...
 1. VIDEO. Urban explorers dringen binnen in gigantisch leegstaand luxehotel en filmen wat ze daar aantreffen
  Buitenland

  VIDEO. Urban explorers dringen binnen in gigantisch leegstaand luxehotel en filmen wat ze daar aantreffen

  Nederlandse urban explorers hebben een filmpje online gezet van hun bezoek aan een gigantisch verlaten luxehotel in Tunesië. Na een reeks aanslagen in 2015 bleven de toeristen weg uit het Noord-Afrikaanse land en daardoor gingen heel wat hotels failliet. Bob Thissen drong binnen in een resort dat zijn gasten ooit liet baden in weelde, maar nu desolaat is achtergelaten.
 2. VIDEO: Volgens legende liep dit UFO-dorp 40 jaar geleden leeg na reeks zelfmoorden en geestverschijningen. Nu ziet het er pas echt spookachtig uit
  Video

  VIDEO: Volgens legende liep dit UFO-dorp 40 jaar geleden leeg na reeks zelfmoor­den en geestver­schij­nin­gen. Nu ziet het er pas echt spookach­tig uit

  Het is geen plaats waar je spontaan vrolijk van wordt, tenzij je van vliegende schotels en verval houdt. San-Zhi in Taiwan is een echt spookdorp geworden nadat de architecturale curiositeit in de jaren tachtig plots verlaten werd. Volgens plaatselijke legendes na een vreemde reeks zelfmoorden en geestverschijningen. Aanleiding genoeg voor enkele Nederlands-Vlaamse urban explorers om erheen te trekken. En dit zijn de beelden waarmee ze terugkwamen.