Op televisiebeelden is te zien dat er opnieuw dikke rookpluimen opstijgen uit het parlementsgebouw in Kaapstad.
Volledig scherm
Op televisiebeelden is te zien dat er opnieuw dikke rookpluimen opstijgen uit het parlementsgebouw in Kaapstad. © AFP

Verwoestende brand in Zuid-Afrikaanse parlementsgebouw laait opnieuw op

UpdateDe brand die het Zuid-Afrikaanse parlementsgebouw in Kaapstad heeft verwoest, is opnieuw opgelaaid. Dat blijkt maandag uit televisiebeelden. De brand ontstond zondag en werd vermoedelijk aangestoken. Er is inmiddels een verdachte aangehouden. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten onderzoeken momenteel zowel mogelijke brandstichting als nalatigheid. 

 1. Gondel van attractie in Sprookjesbos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”
  Play

  Gondel van attractie in Sprookjes­bos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”

  In het Nederlandse Valkenburg is een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.
 2. Vader van 18-jarige schutter reageert op dramatische schietpartij in Texas: “Hij had mij beter doodgeschoten in plaats van een bloedbad aan te richten”

  Vader van 18-jarige schutter reageert op dramati­sche schietpar­tij in Texas: “Hij had mij beter doodgescho­ten in plaats van een bloedbad aan te richten”

  De vader van de 18-jarige schutter Salvador Ramos, die dinsdag 21 mensen – onder wie 19 kinderen – doodschoot op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas, heeft voor het eerst gereageerd op de wrede daad van zijn zoon. “Hij had mij beter doodgeschoten in plaats van een bloedbad aan te richten”, aldus de 42-jarige Salvador Ramos senior. De man had naar eigen zeggen nooit verwacht dat zijn zoon zo’n gewelddadige misdaad zou plegen. “Ik wil dat de wereld weet hoeveel spijt ik heb van wat mijn zoon heeft gedaan”, vertelt Ramos in een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite ‘The Daily Beast’.