Trump gisteren bij zijn ontmoeting met Stoltenberg.
Volledig scherm
Trump gisteren bij zijn ontmoeting met Stoltenberg. © Photo News

Verwarring na persconferentie Trump: president zegt opnieuw dat zijn vader in Duitsland geboren is en krijgt het woord ‘origins’ niet uitgesproken

Amerikaans president Donald Trump kreeg gisteren NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op bezoek naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de alliantie. Maar het zijn enkele bizarre uitspraken van Trump die met de meeste aandacht gingen lopen. Zo zei Trump foutief - en al voor de derde keer - dat zijn vader in Duitsland is geboren, en slaagde hij er later niet in het woord ‘origins’ uit te spreken: Trump had het constant over de “oranges” van het Mueller-rapport en kreeg er geen samenhangende zin mee gevormd.

8 reacties

 • Michael Aerts

  3 jaar geleden
  @patrick van reusel. Dat zijn grootvader Friedrich geboren is in Duitsland werd vermeld in het artikel. Het gaat over zijn vader waar hij weer eens fake news over loslaat.
 • Patrick Van Reusel

  3 jaar geleden
  Enige duiding is hier welkom. Donald Trump zijn grootvader was in Duitsland geboren. Friedrich Trump is geboren op 14 maart 1869 in Kallstadt.
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  Zijn uitspraken van verwarde man . Dat hij zijn eigen familie geschiedenis niet kend zijn tekenen van alsheimer . Misschien tijd dat men voor elke beslissing een commissie opricht om de noodzaak te controleren. Er zouden wel eens vreeslijke dingen kunnen gebeuren als dit niet onder controle blijkt te blijven.
 • antoon dries

  3 jaar geleden
  "Grappen maken met een goede leider "....???Bart Mans : Indien we met onze Eddy Wally zaliger niet mochten grappen dan inderdaad ook niet met deze "geweldige" president-pietje-de-leugenaar.
 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  En dan maar anderen de schuld geven van "fake news" terwijl hij zelfs niet eens weet waar zijn eigen ouders geboren zijn. Dat is het toppunt van zielig
 1. “Totale waanzin”: ophef over Nederlandse tv-show ‘De Dansmarathon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden
  Play
  Nieuws

  “Totale waanzin”: ophef over Nederland­se tv-show ‘De Dansmara­thon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden

  De vijftig uur durende SBS 6-show ‘De Dansmarathon’ heeft bij onze noorderburen behoorlijk wat kritiek gekregen. Toeschouwers uitten zorgen over de ogenschijnlijk oververmoeide deelnemers en vonden de situatie onverantwoord. Twee mensen moesten per brancard worden afgevoerd. SBS 6 zelf heeft zich op geen enkel moment zorgen gemaakt om hun veiligheid, laat moederbedrijf Talpa weten.