Ghulam Isaczai zou maandag spreken op de top in New York, maar heeft zichzelf zondag teruggetrokken.
Volledig scherm
Ghulam Isaczai zou maandag spreken op de top in New York, maar heeft zichzelf zondag teruggetrokken. © AFP

Vertegenwoordiger Afghanistan houdt dan toch geen toespraak op VN-top

Een gezant van de afgezette regering in Afghanistan zal dan toch geen toespraak houden tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ghulam Isaczai zou maandag spreken op de top in New York, maar heeft zichzelf zondag teruggetrokken.

 1. Robin Ramaekers spreekt met Afghaanse vrouwenrechtenactiviste: “Wij vragen echt niet veel”
  Play

  Robin Ramaekers spreekt met Afghaanse vrouwen­rech­ten­ac­ti­vis­te: “Wij vragen echt niet veel”

  In Afghanistan mogen meisjes ouder dan twaalf nu al niet meer naar school gaan. Dat heeft VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers zelf kunnen vaststellen in de hoofdstad Kaboel. Een klas van 30 leerlingen is sinds het talibanregime geslonken tot 8 leerlingen. Volgens de taliban is het maar tijdelijk, maar het is duidelijk dat vrouwenrechten in Afghanistan zwaar onder druk staan. Dat vertelt ook de bekendste vrouwenrechtenactiviste van Afghanistan: “De toekomst voor de Afghaanse vrouwen ziet er donker uit. We vragen echt niet veel, we willen gewoon naar school kunnen gaan.” Indien er geen verandering komt, ziet ze geen andere oplossing dan protesteren. “En deze keer zullen het meer dan vijftien mensen zijn. Dan zal het om een half miljoen mensen gaan.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.