De Nederlandse premier Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie dinsdagavond. Het kabinet gaat de coronaregels voor de cultuursector, de horeca en sportwedstrijden versoepelen.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie dinsdagavond. Het kabinet gaat de coronaregels voor de cultuursector, de horeca en sportwedstrijden versoepelen. © ANP

Versoepelingen in Nederland: horeca en cultuur mag weer tot 22.00 uur, pretparken ook weer open

De coronamaatregelen in Nederland worden versoepeld, ondanks het hoge aantal besmettingen. Dat heeft de regering dinsdagavond aangekondigd. Het versoepelde pakket aan regels geldt in principe zes weken, over drie weken is er een ‘weegmoment’. De maatregelen gaan morgen/woensdag meteen in.

 1. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?
  PREMIUM
  19

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?
 2. Meer dan 100 Nederlandse jongeren bouwen illegaal feestje in Leut: “Toen politie aankwam, stoven ze allemaal weg”
  Maasmechelen

  Meer dan 100 Nederland­se jongeren bouwen illegaal feestje in Leut: “Toen politie aankwam, stoven ze allemaal weg”

  Ongeziene taferelen zondagnacht in het anders bijzonder rustige Leut. Op de hoek van de Ganzenpoelstraat en de Steenakkerstraat zou ergens een feestje gaande geweest zijn. Om 3 uur ‘s nachts werden zelfs vuurwerkbommen afgeschoten waardoor het alarm van verschillende wagens afging. “Tientallen jongeren liepen hier dronken met de flessen drank in de straat”, aldus de buurtbewoners. Het ging om jongeren uit Nederland.