Onder meer in de Zuid-Franse stad Montpellier is de mondmaskerplicht buiten weer ingevoerd.
Volledig scherm
Onder meer in de Zuid-Franse stad Montpellier is de mondmaskerplicht buiten weer ingevoerd. © AFP

Verscheidene regio's in Frankrijk verplichten opnieuw dragen van mondmasker in buitenlucht

Het dragen van een mondmasker in de buitenlucht is opnieuw verplicht in verscheidene delen van Frankrijk, onder meer aan de westkust. Het opnieuw verstrengen van de maatregelen is ingegeven door het oprukken van de Deltavariant van het coronavirus.

24 reacties

 • Eddy Thielens

  1 maand geleden
  Plezant
 • fernand walder

  2 maanden geleden
  Voor mij is de maat ook vol! Volledig gevaccineerd, heb covidsafepas en blijf niet het mondmasker dragen voor die anti-vaxers en non believers! Overheid verplicht het vaccin.
 • Yann Dejaegere

  2 maanden geleden
  Wouter Beyen en Ann Pinxteren, volledig eens met jullie! "Autoritair" is niets anders dan een eufemisme voor "terroristisch". Mensen verplichten zelfs in de open lucht overal zo'n verstikkend doek te dragen, heeft NIETS te maken met gezondheid, maar ALLES met machtsgeilheid en onderdrukking. Het wordt tijd dat de bevolking eens in opstand komt tegen de overheersers. Je krijgt je vrijheid enkel terug als je die terug néémt.
 • Demeulenaere Wim

  2 maanden geleden
  Het was lachwekkend in Nice vorige week. Massa's volk op de promenade en feestjes in het oude centrum. Genoten met volle teugen !
 • Wouter Beyen

  2 maanden geleden
  Frankrijk is een autoritair land waar je nu best wegblijft. Mondmaskerplicht in buitenlucht heeft niets vandoen met gezondheid van mensen en al helemaal niet voor de geestelijke gezondheid.
 1. Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks
  SPANJE
  7

  Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks

  Een Belg is vandaag voor de rechter in Alicante moeten verschijnen op beschuldiging van poging misbruik van twee jonge meisjes van amper tien en twaalf jaar oud, melden verschillende Spaanse media. De hotelgast benaderde een moeder en bood haar 50 euro als ze een van haar dochters naar zijn kamer zou sturen om seksuele handelingen te verrichten. De openbare aanklager vraagt in totaal een celstraf van vijf jaar en tien maanden.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.