Onder meer in de Zuid-Franse stad Montpellier is de mondmaskerplicht buiten weer ingevoerd.
Volledig scherm
Onder meer in de Zuid-Franse stad Montpellier is de mondmaskerplicht buiten weer ingevoerd. © AFP

Verscheidene regio's in Frankrijk verplichten opnieuw dragen van mondmasker in buitenlucht

Het dragen van een mondmasker in de buitenlucht is opnieuw verplicht in verscheidene delen van Frankrijk, onder meer aan de westkust. Het opnieuw verstrengen van de maatregelen is ingegeven door het oprukken van de Deltavariant van het coronavirus.

24 reacties

 • Eddy red roc

  1 jaar geleden
  Plezant
 • fernand walder

  1 jaar geleden
  Voor mij is de maat ook vol! Volledig gevaccineerd, heb covidsafepas en blijf niet het mondmasker dragen voor die anti-vaxers en non believers! Overheid verplicht het vaccin.
 • Yann Dejaegere

  1 jaar geleden
  Wouter Beyen en Ann Pinxteren, volledig eens met jullie! "Autoritair" is niets anders dan een eufemisme voor "terroristisch". Mensen verplichten zelfs in de open lucht overal zo'n verstikkend doek te dragen, heeft NIETS te maken met gezondheid, maar ALLES met machtsgeilheid en onderdrukking. Het wordt tijd dat de bevolking eens in opstand komt tegen de overheersers. Je krijgt je vrijheid enkel terug als je die terug néémt.
 • Demeulenaere Wim

  1 jaar geleden
  Het was lachwekkend in Nice vorige week. Massa's volk op de promenade en feestjes in het oude centrum. Genoten met volle teugen !
 • Wouter Beyen

  1 jaar geleden
  Frankrijk is een autoritair land waar je nu best wegblijft. Mondmaskerplicht in buitenlucht heeft niets vandoen met gezondheid van mensen en al helemaal niet voor de geestelijke gezondheid.
 1. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen

  Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminis­ter van Defensie moet opkrassen

  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.