Medisch personeel aan de spoedingang van La Paz hospitaal in Madrid.
Volledig scherm
Medisch personeel aan de spoedingang van La Paz hospitaal in Madrid. © REUTERS

Verpleger getuigt: “Het moeilijkste is het besef dat ons gezicht het laatste gezicht is dat patiënten zien voor ze sterven en dat we ze niet konden redden”

Het coronavirus slaat ongemeen hard toe in Spanje. De dodentol en het aantal besmettingen blijven fors oplopen. Voor het verplegend personeel zijn het erg zware tijden. Coronapatiënten die sterven, hebben hun gezicht als laatste gezien.

2 reacties

 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  het erge is dat , mocht het morgen opnieuw zich voordoen, de zuiderse landen weer niks kunnen doen.dat dit een wake up call is voor onze politici, dat ze uit hun droom komen van alles gat goed in lalaland.
 • albert vanhoutte

  3 jaar geleden
  Verschrikkelijk mensen zullen nu beseffen wat er belangrijk is in het leven toch wens ik iedereen sterkte als het voorbij is zal de mentaliteit van de mensen veranderen beste voor iedereen
 1. Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig
  Duitsland

  Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig

  In Düsseldorf, in het westen van Duitsland, heeft de politie vanmiddag de kerstmarkt in het centrum van de stad ontruimd na een mogelijke dreiging. Alle aanwezigen moesten de markt omstreeks 15:00 uur verlaten en verschillende straten werden afgezet. Zwaarbewapende politieagenten waren in groten getale ter plaatse, vertelt een getuige aan onze redactie. Rond 18:00 uur werden de wegversperringen opgeheven, maar de kerstmarkt zal nog de hele avond gesloten blijven, meldt de ‘Rheinische Post’.
 2. Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hooggerechtshof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksuele klanten te weigeren
  13

  Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hoogge­rechts­hof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksue­le klanten te weigeren

  Mogen bedrijven klanten weigeren op basis van hun geaardheid? Het Amerikaanse Hooggerechtshof is gisteren gestart met een zaak waarin die vraag centraal staat. De conservatieve rechters, die in de meerderheid zijn, zoeken een manier om ondernemers het recht te geven om homokoppels bepaalde diensten te ontzeggen. Volgens de progressieve rechters kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap.