Illustratiebeeld vaccinatie
Volledig scherm
Illustratiebeeld vaccinatie © Getty Images

Verpleegster in Italië gearresteerd na faken coronavaccinaties

Op het Italiaanse eiland Sicilië zijn drie mensen opgepakt in verband met de vervalsing van coronavaccinaties. Onder hen was een verpleegster die in een vaccinatiecentrum zeker acht inentingen zou hebben vervalst. Dat maakte het parket van Palermo dinsdag bekend.

 1. “Drie senioren sterven in Duits rusthuis na contact met besmette verpleegster die coronapas had vervalst”
  Play

  “Drie senioren sterven in Duits rusthuis na contact met besmette verpleeg­ster die coronapas had vervalst”

  Elf besmette bewoners en drie doden: dat is de trieste balans van een corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Hildesheim, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Mogelijk is een verpleegster verantwoordelijk voor dit drama, omdat ze toch kwam werken hoewel ze besmet was. Bovendien had de ongevaccineerde vrouw haar coronapas vervalst. Er loopt nu een onderzoek naar doodslag. De verpleegster werd inmiddels ontslagen.
 2. Amerikaan bouwt een levensgrote 'Star Wars' X-wing fighter: "Nu ga ik er Oekraïne mee steunen”

  Amerikaan bouwt een levensgro­te 'Star Wars' X-wing fighter: "Nu ga ik er Oekraïne mee steunen”

  De Amerikaanse man Akaki Lekiachvili heeft de voorbij zes jaar gewerkt aan een replica van het beroemde ‘Star Wars’-ruimteschip X-wing. Na heel wat knutselen en lassen is hij geslaagd in zijn missie. De volgende missie is om met het ruimteschip Oekraïne te steunen. Hij zamelt geld in door de X-wing ten toon te stellen en verkoopt zijn levenswerk misschien binnenkort voor het goede doel: “Ik wil het boze rijk bestrijden”.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.