De fietsen van een groep toeristen op wie in 2018 een aanslag werd gepleegd in Tadzjikistan.
Volledig scherm
De fietsen van een groep toeristen op wie in 2018 een aanslag werd gepleegd in Tadzjikistan. © AP

Veroordeelde IS-strijders richten bloedbad aan in gevangenis Tadzjikistan: 32 doden

Veroordeelde IS-strijders hebben in een Tadzjiekse gevangenis een bloedbad aangericht. Drie cipiers en 29 gevangenen zijn omgekomen, zo meldt de regering van Tadzjikistan.

3 reacties

 • walter huybrechts

  3 maanden geleden
  YOLANDE,enkelbandjes genoeg maar niemand om ze op te volgen dus bij deze groep is een kniptang populair er wordt toch geen gevolg aan gegeven
 • Yolande MARIS

  4 maanden geleden
  Als er enkele een Belgisch paspoort hebben zal Vranks en aanhang er wel voor zorgen dat onze regering ze gaat ophalen.We hebben nog enkelbandje genoeg.
 • rudi swinnen

  2 jaar geleden
  Moeten er nog meer redenen zijn om de doodstraf in sommige gevallen opnieuw in te voeren ?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Video toont aanval op fietstoeristen in Tadzjikistan, IS eist aanslag op

  Video toont aanval op fietstoe­ris­ten in Tadzjikis­tan, IS eist aanslag op

  De vier buitenlandse toeristen die gisteren in het zuiden van Tadzjikistan zijn overleden, zijn het slachtoffer geworden van een aanval. Ze zouden zijn belaagd door mannen gewapend met geweren en messen. Dat meldt de politie en wordt ook bevestigd door de Belg Nicolas Moerman, die volgens VRT NWS sprak met de overlevenden. Amateurbeelden die circuleren op sociale media lijken de piste van een aanval te ondersteunen. Islamitische Staat heeft in de loop van de avond de aanslag opgeëist via haar persagentschap Amaq.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.