Derek Chauvin (45).
Volledig scherm
Derek Chauvin (45). © AFP

Veroordeelde ex-politieagent die George Floyd doodde gaat in beroep

De ex-politieagent die George Floyd doodde door bijna negen minuten een knie op zijn nek te houden en daar 22,5 jaar gevangenisstraf voor kreeg, gaat in beroep tegen de uitspraak.

15 reacties

 • Manuela Lespagnard

  1 maand geleden
  Chauvin heeft een man vermoord dus is het maar logisch dat hij de aangepaste straf krijgt zoals andere moordenaars. Er zijn er die precies goedkeuren dat een politieagent een mens mag vermoorden. Ga dat maar eens aan Floyd zijn kinderen en vrouw uitlegggen.
 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Politie mensen zijn de dag van vandaag al veroordeeld van voor ze optreden men zou moeten blij zijn dat er nog mensen willen werken bij de politie , ik had eens willen zien wat er zou gebeurd zijn als er geen verkiezingen in de nabijheid waren dan was dit al lang vergeten dit is wederom een politiek proces waar natuurlijk Floyd en zijn familie het grootste slachtoffer is maar de politie agent die ik niet wil goedpraten hierdoor ook niet eerlijk gestraft wordt je moet het maar willen in de USA
 • Yves Pinoy

  1 maand geleden
  Iedereen heeft recht om in beroep te gaan. Dat is de rechtspraak. Of het iets zal opleveren is maar de vraag.
 • erik jagers

  1 maand geleden
  Groot gelijk. Niet alleen heeft die man een moeilijk en gevaarlijke job uitgevoerd, hij is daarna ook nog eens veroordeeld door de media in een heksenjacht zonder voorgaande. Hij hoort een eerlijk proces te krijgen.
 • vangeel guido

  1 maand geleden
  Zo dan maar de straf verdubbelen.