Hongaren protesteren tegen de wet voor het parlement in Boedapest.
Volledig scherm
Hongaren protesteren tegen de wet voor het parlement in Boedapest. © AP

Verontwaardiging over omstreden Hongaarse wet die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt: “Dit tast grondbeginselen EU aan”

Het Hongaarse parlement heeft een omstreden wet gestemd die voorlichting aan minderjarigen over homoseksualiteit en transgenderthema's verbiedt. Hongaren kwamen dinsdag al op straat in de hoofdstad Boedapest en ook woensdag wordt er hevig geprotesteerd. Ook in ons land komen er vanuit de politieke wereld en belangenorganisaties verontwaardigde reacties.

  1. De man die in de grondwet schreef dat huwelijk iets is ‘tussen man en vrouw’: wie is de Hongaarse toppoliticus die betrapt werd op Brussels homofeest?
    PREMIUM

    De man die in de grondwet schreef dat huwelijk iets is ‘tussen man en vrouw’: wie is de Hongaarse toppoliti­cus die betrapt werd op Brussels homofeest?

    Hongaarse media zien een complot achter het verstoorde homofeestje van vrijdag in Brussel. Want het was niet zomaar een politicus die daar werd betrapt. József Szájer (59) is een medestichter van de omstreden regeringspartij Fidesz — niet bepaald vriendelijk voor andersgeaarden. En hij is getrouwd met ’s lands invloedsrijkste magistraat. Voor alle duidelijkheid: een vrouw.