Illustratiebeeld. Een gevangenis onder Koerdische controle in Hasakeh, in het noordoosten van Syrië, telde eind oktober verschillende duizenden IS-strijders, afkomstig uit Syrië, Irak en een vijftigtal andere landen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Een gevangenis onder Koerdische controle in Hasakeh, in het noordoosten van Syrië, telde eind oktober verschillende duizenden IS-strijders, afkomstig uit Syrië, Irak en een vijftigtal andere landen. © AFP

“Vermoedelijk 151 van de 426 afgereisde Syriëstrijders gestorven"

De veiligheidsdiensten in ons land vermoeden dat 151 van de 426 personen die sinds 2012 vanuit ons land naar Syrië afreisden inmiddels overleden zijn. 295 personen bevinden zich momenteel nog ter plaatse. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) geantwoord op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (Vlaams Belang).

16 reacties

 • leppens victor

  3 jaar geleden
  Dat zijn er 400 te weinig,ik hou van zekerheid. mvg.
 • Joske Zeeuw

  3 jaar geleden
  Dus als ze vertrekken is het geweten, en als ze terug komen kruipen mogen wij het betalen.
 • JOZEF VAN RAEMDONCK

  3 jaar geleden
  Ocharme. Geef de familie maar een extra uitkering
 • Kelly Verlinden

  3 jaar geleden
  En de rest geven een uitkering en een straf van een paar jaar. Die duiken allemaal in Turkije op en ons land durft niets te ondernemen of criminelen terug te sturen zoals Turkije doet.
 • Ronald Visser

  3 jaar geleden
  Dat zijn er 275 te weinig, de enige goede terrorist, oorlogsmisdadiger is namelijk een dode..
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.