Blik op het beroemde Opera House in Sydney, de stad waar Stef Vandevelde afgelopen week verdween.
Volledig scherm
Blik op het beroemde Opera House in Sydney, de stad waar Stef Vandevelde afgelopen week verdween. © Getty Images

Vermiste Belg (29) veilig en wel teruggevonden in Australië

De 29-jarige Stef Vandevelde uit België die recent als vermist werd opgegeven in het Australische Sydney, is veilig en wel teruggevonden. Dat heeft een woordvoerder van de politie van de Australische deelstaat New South Wales maandag plaatselijke tijd laten weten aan persbureau Belga.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed
  Play

  Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed

  Marie-Pierre Mazzaggio klaagt een ziekenhuis in de buurt van Parijs aan wegens schuldig verzuim. Haar moeder, de 83-jarige Josette, overleed twee weken nadat ze 44 uur in een gang van de spoedafdeling van het hospitaal had moeten doorbrengen. Marie-Pierre is “vastberaden” en “klaar om tot het uiterste te gaan”, zegt ze aan de krant ‘Le Parisien’. Het Franse parket heeft een onderzoek ingesteld.