Bryan Laundrie en Gabby Petito.
Volledig scherm
Bryan Laundrie en Gabby Petito. © via REUTERS

Verloofde Gabby Petito doodde zichzelf

Brian Laundrie, de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft zijn advocaat gezegd over de spraakmakende Amerikaanse zaak.

 1. Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”
  Play
  71

  Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”

  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden. Dat verklaarde de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal afreizen naar Kiev, Berlijn en Genève vanwege de aanhoudende spanningen rond Oekraïne. In Genève ontmoet Blinken zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.
 2. Hooggerechtshof VS verwerpt Trumps poging om presidentiële archieven geheim te houden

  Hoogge­rechts­hof VS verwerpt Trumps poging om presiden­tiële archieven geheim te houden

  Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek afgewezen van oud-president Donald Trump om de vrijgave van Witte Huis-documenten aan een parlementaire onderzoekscommissie te blokkeren. Dat betekent dat de dossiers kunnen worden vrijgegeven aan de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming op 6 januari 2021 van het Capitool onderzoekt, zelfs als er nog rechtszaken lopen bij andere rechtbanken.
 1. CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyndroom zit waarschijnlijk geen buitenlandse macht”

  CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyn­droom zit waarschijn­lijk geen buitenland­se macht”

  De meeste gevallen van het mysterieuze Havanasyndroom hebben een omgevings- of medische oorzaak. Dat is de tussentijdse conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Verenigde Staten blijven wel een twintigtal onverklaarbare voorvallen onderzoeken. Tot nu toe werden Rusland, China en Cuba vanuit bepaalde hoek met de vinger gewezen als mogelijke buitenlandse mogendheden achter wat een bewuste aanval tegen Amerikaanse diplomaten zou kunnen zijn.