Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar.
Volledig scherm
Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar. © REUTERS

Verkrachters steken 16-jarig meisje in brand na 'straf' van 100 sit-ups en boete van 625 euro

In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand mee. 

27 reacties

 • Guellord Nyembo

  3 jaar geleden
  Wat zijn dat voor barbaren?, het is te hopen dat men wraak neemt, en het heft in eigen handen neemt, want een rechtstaat is het niet.
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  "Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad".... ja, hallo! Waarom ging die vader niet naar de politie?
 • johanneke li

  3 jaar geleden
  ik vrees dat de cultuur in India wel zo eentje is waar dochters niet echt welkom zijn, waardoor er een overschot aan mannen is tov het aantal vrouwen. het kaste-systeem is ook niet bevorderlijk voor sociale omgang, dan krijg je een volledig scheefgetrokken maatschappij...
 • Jonas Buyle

  3 jaar geleden
  Ze vonden hun straf van sit ups en 150 euro pp zo onrechtvaardig dat ze met 20 man zijn teruggekeerd om hun slachtoffer van 16j levend in brand te steken. Please we mogen wel wat trotser zijn op onze cultuur en kritischer zijn tegenover zulke culturen. En er voor zorgen dat zulke zieke mensen hier zo min mogelijk rondlopen en die da hier wel rondlopen onze cultuur opleggen of maatregelen treffen.
 • Jo Witters

  3 jaar geleden
  India ook een land waar door de religieuze domheid de vrouwen als bezit van de mannen worden aangezien.
 1. Pfizer moet Italiaan 500.000 euro nadat Parkinsonmiddel hem gokverslaafd en hyperseksueel maakte
  3

  Pfizer moet Italiaan 500.000 euro nadat Parkinson­mid­del hem gokver­slaafd en hyperseksu­eel maakte

  Pfizer is in Italië in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 500.000 euro aan een 60-jarige man. In de bijsluiter van een Pfizermedicijn stond aanvankelijk geen waarschuwing over twee mogelijke bijwerkingen. De zestiger slikte het middel jarenlang, ontwikkelde een hevige gokverslaving en kreeg last van hyperseksualiteit (overmatige seksuele drang). Het hof in Milaan deelde dezelfde mening van de rechtbank in eerste aanleg, en bevestigde de inhoud van het eerste vonnis.
 2. China laat beperkt aantal bergbeklimmers toe op Mount Everest

  China laat beperkt aantal bergbeklim­mers toe op Mount Everest

  China laat dit jaar maar een beperkt aantal bergbeklimmers toe om de Chinese noordzijde van de Mount Everest te beklimmen. Als voorzorgsmaatregel in het kader van de coronapandemie kregen slechts 38 bergbeklimmers een Chinese vergunning voor het klimseizoen, zo melden de staatsmedia vandaag. Twee jaar geleden beklommen 362 mensen nog de noordkant van de hoogste berg ter wereld, van wie er 241 de 8.848 meter hoge top bereikten.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”