Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar.
Volledig scherm
Protest tegen de verkrachting van een achtjarig meisje in Kathua en een tiener in Unnao eerder dit jaar. © REUTERS

Verkrachters steken 16-jarig meisje in brand na 'straf' van 100 sit-ups en boete van 625 euro

In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand mee. 

27 reacties

 • Guellord Nyembo

  4 jaar geleden
  Wat zijn dat voor barbaren?, het is te hopen dat men wraak neemt, en het heft in eigen handen neemt, want een rechtstaat is het niet.
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  "Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad".... ja, hallo! Waarom ging die vader niet naar de politie?
 • johanneke li

  4 jaar geleden
  ik vrees dat de cultuur in India wel zo eentje is waar dochters niet echt welkom zijn, waardoor er een overschot aan mannen is tov het aantal vrouwen. het kaste-systeem is ook niet bevorderlijk voor sociale omgang, dan krijg je een volledig scheefgetrokken maatschappij...
 • Jonas Buyle

  4 jaar geleden
  Ze vonden hun straf van sit ups en 150 euro pp zo onrechtvaardig dat ze met 20 man zijn teruggekeerd om hun slachtoffer van 16j levend in brand te steken. Please we mogen wel wat trotser zijn op onze cultuur en kritischer zijn tegenover zulke culturen. En er voor zorgen dat zulke zieke mensen hier zo min mogelijk rondlopen en die da hier wel rondlopen onze cultuur opleggen of maatregelen treffen.
 • Jos Witters

  4 jaar geleden
  India ook een land waar door de religieuze domheid de vrouwen als bezit van de mannen worden aangezien.