Luigi Di Maio, partijleider van de Vijfsterrenbeweging.
Volledig scherm
Luigi Di Maio, partijleider van de Vijfsterrenbeweging. © AFP

Verkiezingen Italië: Vijfsterrenbeweging wint, maar niemand haalt werkbare meerderheid

De populistische en eurosceptische Vijfsterrenbeweging is de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Italië. Dat blijkt uit exitpolls van Italiaanse media en wordt bevestigd door de eerste resultaten.

211 reacties

 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  De gestage groei van rechts in heel de EU toont aan dat velen het niet eens zijn met het beleid. Vluchtelingen zijn mensen, en moeten geholpen worden. Maar doe dat dan aub verstandig. Vang mensen op, help ze op de been en geef ze een keuze. Integreren en werken in de westerse maatschappij of terugkeren na een adempauze.
 • Gerry Cle

  4 jaar geleden
  Italië zal zeker niet uit de EU stappen. Indien wel kunnen ze helemaal alleen opdraaien voor alle vluchtelingen en hoeft de EU alleen maar de alpen af te sluiten als nieuwe buitengrens. Om hun vluchtelingenprobleem op te lossen moeten ze dus de beslissingsmacht van de EU versterken om landen als Polen en Hongarije te dwingen hun aantal asielzoekers op te vangen. De euforie van de racisten en eurosceptici is dus voorbarig.
 • pierre de smet

  4 jaar geleden
  Hopelijk volgen er nog en denk dat veel van die eurograaiers al bang zijn zoals onze Guy die een zitje wil in de Gentse gemeenteraad of hoe men eieren voor zijn geld kiest . Eigenlijk moeten we blij zijn dat in dat ondemocratische Europa weer een barst vertoont terug naar de vroegere EEG
 • johny daneels

  4 jaar geleden
  De migranten moeten buiten, wanneer gaat Europa de wil van hun belastingbetalers nakomen, en stoppen met ons uit te persen om het aan de hele wereld weg te geven
 • Rony De Sutter

  4 jaar geleden
  Impasse ? Nikske impasse. Laat ze 2 regeringen vormen, de Lega in 't Noorden, de Sterrenclub in 't Zuiden. Met het Vaticaan en San Marino als bufferstaten, simpel toch?
 1. LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastgesteld in VS
  Play
  164

  LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastge­steld in VS

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Kanaaleiland Guernsey kent meer dan veertig visvergunningen toe aan Franse boten

  Kanaalei­land Guernsey kent meer dan veertig visvergun­nin­gen toe aan Franse boten

  Het Kanaaleiland Guernsey heeft ruim veertig visvergunningen toegekend aan Franse boten. Dat hebben de autoriteiten van Guernsey bekendgemaakt. De betrokken Franse vissers zullen dus ook na februari 2022 kunnen blijven vissen in de wateren rond het Britse Kroonbezit. De aankondiging komt er te midden van de Frans-Britse rel over visserijlicenties na de brexit. Zo verwijt Parijs Londen dat het te weinig vergunningen toekent.