Jongeren inhaleren het lachgas dikwijls met behulp van een ballon.
Volledig scherm
Jongeren inhaleren het lachgas dikwijls met behulp van een ballon. © ThinkStock

Verkeersinstituut Vias pleit voor lachgasverbod naar Nederlands voorbeeld

In Nederland is vanaf 1 januari het bezit en de verkoop van lachgas verboden. Vanaf dan staat de drug op een lijst met verboden middelen, meldt het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vias Institute en het Antigifcentrum willen lachgas ook in ons land verbieden. Begin dit jaar waarschuwde het verkeersinstituut al dat vooral jonge bestuurders steeds vaker lachgas gebruiken. In het kader van de tiende nationale VerkeersONveiligheidsenquête van Vias van januari dit jaar gaf 8 procent van de bestuurders toe minstens één keer per maand te rijden na het gebruik van lachgas, vooral bij de 18- tot 34-jarigen (19 procent).

3 reacties

 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Het is jammer dat men tegenwoordig dikwijls zijn toevlucht niet nemen tot dergelijke middelen om plezier te maken. Of is net omdat tegenwoordig alles plezant moet zijn dat men zijn toevlucht tot die middelen neemt om de plezante schijn op te kunnen houden…
 • Steven van Sas

  2 maanden geleden
  Allee, nog een verbod erbij.
 • KRIS DE DECKER

  2 maanden geleden
  Maar soft drugs zijn dan weer echt toegelaten ik denk dat die de bomen in het bos niet meer zien
 1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

  Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

  Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.