De uitgebreide toespraak van de premier tijdens de Confederation of British Industry (CBI) in havenplaats South Shields vertoonde volgens de criticasters een gebrek aan ernst en professionaliteit.
Volledig scherm
De uitgebreide toespraak van de premier tijdens de Confederation of British Industry (CBI) in havenplaats South Shields vertoonde volgens de criticasters een gebrek aan ernst en professionaliteit. © AFP

Vergelijking met Mozes, ‘vroem vroem’, ‘vergeef me’: Boris Johnson bekritiseerd voor “beschamende speech”

Hij vergeleek zichzelf met Mozes, deed motorgeluiden na en raakte de draad kwijt: Boris Johnson hield een onsamenhangende toespraak voor bedrijfsleiders. Achteraf noemde de Britse premier het een geslaagd optreden, maar ondernemers en conservatieve parlementsleden vonden het “beschamend” en “dwaas”.

10 reacties

 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Voor sommigen mogen presidenten en eerste ministers de clown uithangen. Zij vinden dat leuk en onderhoudend en het maakt niet uit wat ze uit hun nek kletsen. Voor mij moet een president of een premier vooral overtuigend zijn, iets zinnigs te vertellen hebben, goede maatregelen treffen en vooral goed besturen.Als ik een clown wil bezig zien ga ik wel naar een circus.
 • Luc Maandag

  2 jaar geleden
  Top kerel, den Boris en hij weet van aanpakken, daar kan de gehele Vivaldi een punt aan zuigen.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Een prima speech! En inderdaad, John, die Biden, dat is pas beschamend!
 • Jos Verelst

  2 jaar geleden
  Waarom verwondert dit me niet van zo'n schoolvoorbeeld van onkunde, zelfgenoegzaamheid en misprijzen van het belang van de burger.
 • katty Philips

  2 jaar geleden
  Ze voelen zich allemaal zelfs god, en denken dat ze zich alles kunnen permitteren.