President Biden vanmiddag in het Witte Huis tijdens de virtuele top.
Volledig scherm
President Biden vanmiddag in het Witte Huis tijdens de virtuele top. © EPA

Verenigde Staten willen uitstoot tegen 2030 halveren: “De wetenschap is onbetwistbaar. De kosten van niets doen lopen op”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft op de eerste dag van de klimaattop die door de VS is georganiseerd gewaarschuwd dat als er niets gebeurt voor het klimaat, de kosten zullen oplopen. Hij wees erop dat de strijd tegen de opwarming van de Aarde “buitengewone” economische voordelen kan opleveren.

7 reacties

 • Johan Vloermans

  1 jaar geleden
  Amerikaanse voorbeeld.. Andere landen beschuldigen, oorlogen veroorzaken, democratisch verkozen presidenten omverwerpen. etc... Nee, het Amerikaans voorbeeld mag blijven waar het is. In de VS. De Vervuilende Staten van Amerika. Clown.
 • Robert Thomassen

  1 jaar geleden
  Sinds de industriële revolutie heeft de mens met zijn hebzucht op een zeer korte tijd er een puinhoop van gemaakt, ipv de rentmeester te zijn over de aarde, en dat wreekt zich.Amerika voorop heeft gedacht dat het democratisch model overal in de wereld het beste was dat de mensheid maar kon hebben, heeft de boemerang in hun gezicht gekregen.
 • Gustaaf Temst Gustaaf

  1 jaar geleden
  Een wijs man, die Biden !
 • Alex Elemans

  1 jaar geleden
  Het Amerikaanse voorbeeld? Amerika is mee 1 van de grootse vervuilers in de wereld welk voorbeeld moeten wij dan volgen .
 • Bart Huysmans

  1 jaar geleden
  Basis van het probleem en nog vele andere is overbevolking. Dringend aanpakken aub!