De Venezolaanse president Nicolas Maduro.
Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolas Maduro. © AFP

Verenigde Staten willen dat Maduro Venezuela verlaat

De Amerikaanse regering wil dat de Venezolaanse president Nicolas Maduro Venezuela verlaat. "Maduro moet zijn macht afgeven en Venezuela verlaten", heeft de Amerikaanse speciaal gezant voor Venezuela Elliott Abrams donderdag gezegd tijdens een persconferentie in Washington.

12 reacties

 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  @peter colson, Welke maatregelen heeft de VS de laatste ruim 10 jaar tegen Venezuela en Maduro ondernomen naar Venezolaans geld in het buitenland, naar hun olie-export via de VS,... toe ?
 • Gerda Rousseau

  3 jaar geleden
  Maduro en zijn socialistisch bewind weg, zou al een grote stap in de goede richting zijn, om het eens zo welvarende land weer op de rails te krijgen. Tenminste, als die interim president het écht goed meent met zijn land en niet dezelfde potentatentrekjes gaat vertonen, als hij eenmaal aan de macht is. Maduro kan nog kiezen waar hij naartoe gaat, Cuba en het Suriname van Bouterse zijn nog dikke vrienden, die hem met op en armen zouden ontvangen!
 • peter colson

  3 jaar geleden
  @frans Peeter. Je hebt je blijbaar niet op de hoogte gebracht over het reilen en zeilen in Venezuela. Het is een rijk land dat na 20 jaar socialistisch beleid een mensonterend land met vele schulden is geworden. 80% van de bevolking leeft er onder de armoedegrens. Bevolking tegen elkaar opzetten? Dat is Maduro zeer goed gelukt en het is Trump die niet als alle anderen de ogen wil sluiten
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Stel dat parlementsvoorzitter Siegfried Bracke zichzelf morgen “benoemt” tot koning van België, Filip zou toch ook op zijn achterste poten gaan staan... En zou Filip België verlaten indien de Amerikaanse regering hem dat zou vragen ? Moest Venezuela gezegend geweest zijn met een bodem ideaal om er broccoli op te kweken i.p.v. met een bodem vol met aardolie, de VS zou geen interesse in Venezuela gehad hebben
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  Bevolkingen tegen elkaar opzetten daar is VS goed in en zo zullen er weer onnodige slachtoffers vallen
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.