AFP
Volledig scherm
© AFP

Verenigde Staten hernemen militaire operaties met Irak

De Verenigde Staten hebben gisteren hun gezamenlijke militaire operaties met Irak hernomen, zo bericht de krant New York Times. Die operaties waren opgeschort na de Amerikaanse luchtaanval in Bagdad waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

3 reacties

 • Erwin Puystiens

  2 jaar geleden
  Als het zo voort gaat dan kunnen we wel een een derde oorlog hebben hopelijk van niet. Weer onschuldige mensen en kinderen die het slachtoffer zullen zijn. ...
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Truimps gaat nog wat olie binnen rijven en dreigen en misschien zelfs een oorlogje voeren als het hem uitkomt .
 • Carin Desmet

  2 jaar geleden
  Die Amerikanen weten van geen ophouden. Die willen een 3de wereldoorlog
 1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.