AP
Volledig scherm
© AP

Verenigde Staten blijven beperkt militair aanwezig in Syrië om olievelden te beschermen tegen IS

De Verenigde Staten zullen een beperkte militaire aanwezigheid behouden in Syrië om Islamitische Staat (IS) de toegang tot olie-inkomsten te ontzeggen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper vandaag bevestigd op de NAVO, na de vergadering van de defensieministers van de lidstaten op het hoofdkwartier in Brussel. Rusland is bezorgd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen.

3 reacties

 • Paul De Mol

  2 jaar geleden
  Om de olie te beschermen tegen IS. Hahaha. IS zit ondertussen op honderden km van daar en is nagenoeg opgekuist. Om de olie te kunnen blijven stelen van Syrië, ja. Amerikanen kennen echt geen schaamte.
 • Karel Flanders

  2 jaar geleden
  Hahaha, met grote woorden eerst overal zeggen dat IS verslagen is en nu iets beschermen voor diezelfde IS. De deal met Erdogan zal gemaakt hebben dat hij niet wil dat de Koerden de olie verkopen.
 • René Schoeters

  2 jaar geleden
  Eigenlijk is de wereld één grote poppenkast die enkel om geld draait!
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.