AP
Volledig scherm
© AP

Verenigde Staten blijven beperkt militair aanwezig in Syrië om olievelden te beschermen tegen IS

De Verenigde Staten zullen een beperkte militaire aanwezigheid behouden in Syrië om Islamitische Staat (IS) de toegang tot olie-inkomsten te ontzeggen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper vandaag bevestigd op de NAVO, na de vergadering van de defensieministers van de lidstaten op het hoofdkwartier in Brussel. Rusland is bezorgd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen.

3 reacties

 • Paul De Mol

  3 jaar geleden
  Om de olie te beschermen tegen IS. Hahaha. IS zit ondertussen op honderden km van daar en is nagenoeg opgekuist. Om de olie te kunnen blijven stelen van Syrië, ja. Amerikanen kennen echt geen schaamte.
 • Karel Flanders

  3 jaar geleden
  Hahaha, met grote woorden eerst overal zeggen dat IS verslagen is en nu iets beschermen voor diezelfde IS. De deal met Erdogan zal gemaakt hebben dat hij niet wil dat de Koerden de olie verkopen.
 • René Schoeters

  3 jaar geleden
  Eigenlijk is de wereld één grote poppenkast die enkel om geld draait!
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.