Archiefbeeld: mensen genieten van het mooie weer in Regent's Park in Londen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: mensen genieten van het mooie weer in Regent's Park in Londen. © Photo News

Verenigd Koninkrijk ‘op koers’ om afstandsregel in juni te schrappen

Het ziet er naar uit dat de Britten volgende maand de afstandsregel vaarwel kunnen zeggen. De Britse regering heeft een stappenplan opgesteld om de lockdownmaatregelen in fasen te beëindigen. Aangezien de vaccinatiecampagne loopt als een trein, is 21 juni naar voor geschoven als datum waarop de afstandsregel kan geschrapt worden.

7 reacties

 • Ben Strubbe

  6 dagen geleden
  Onzin, Maurice Van der Leene, het gaat (economisch) helemaal niet zo goed in het VK. En het VK heeft het risico genomen om een vaccin aan te kopen zonder goed te weten wat de bijwerkingen zouden kunnen zijn - vandaar de voorsprong. Die aankoop hebben ze gedaan terwijl ze nog steeds lid waren van de EU en aan dezelfde wetten onderworpen. Trouwens, elk land in de EU kon dat doen, maar de lidstaten hebben gekozen voor solidariteit tussen armere en rijkere landen en een evenwichtige verdeling.
 • Pol Van Gils

  7 dagen geleden
  Dat kan hier ook, er zullen niet meer besmettingen bij komen.
 • Maurice Van der Leene

  7 dagen geleden
  Ze hebben gelachen met hen dat ze uit de EU zouden stappen maar je ziet he wat een voordeel het heeft wacht maar na enkelle jaren je zal eens wat zien zelf kunnen beslissen wie er in en uit je land komt gewoon super.
 • Geert De Regge

  7 dagen geleden
  Tenminste een politieker met lef.
 • paul laermans

  7 dagen geleden
  Natuurlijk komt de vrijheid terug Eens iedereen de kans heeft gehad zich te laten inenten kunnen we terug naar normaal das logisch En neen,ik ga niet binnenbljven, en mij beperkingen opleggen, omdat er een aantal niet willen meegaan in de vaccinatie, in nog geen duizend jaar!!
 1. Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijnse protesten

  Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijn­se protesten

  Israëlische autoriteiten hebben zondag besloten om het visgebied bij de Gazastrook te sluiten, nadat Palestijnse demonstranten eerder op de dag brandgevaarlijke ballonnen zouden hebben opgelaten. De ballonnen hebben volgens de brandweer tot 39 vuren geleid. Israël heeft de economische maatregel al vaker ingezet wanneer zij vanuit de lucht werden aangevallen door Palestijnen. In april werd de viszone nog afgesloten nadat er meerdere raketaanvallen vanuit Gaza op Israël werden uitgevoerd.
 2. Europees vaccinatiepaspoort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?
  PREMIUM

  Europees vaccinatie­p­as­poort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?

  Het Europese Parlement gaf donderdag groen licht voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat ‘digitale groene certificaat’ moet het mogelijk maken om deze zomer opnieuw wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. Wie krijgt zo’n certificaat? Waar zal het geldig zijn? En wordt het noodzakelijk om op vakantie te gaan? Wij beantwoorden de acht meest gestelde vragen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge