Michel Barnier (L) en Ursula von der Leyen (R)
Volledig scherm
Michel Barnier (L) en Ursula von der Leyen (R) © AFP

Verenigd Koninkrijk en Europese Unie sluiten op het nippertje een handelsakkoord: dit zijn de belangrijkste punten

Nadat ze eind januari al uit de Europese instellingen verdwenen, verlaten de Britten op 31 december na het verstrijken van de overgangsperiode ook de douane-unie en de interne markt. Donderdag werd een historisch akkoord bereikt over de handelsrelaties en andere samenwerkingsdomeinen.

55 reacties

 • Edmond Dillien

  4 weken geleden
  Prof Devos heeft op VRT de juiste uitleg gegeven, wetten van Europa over Millieu, veiligheid, personeelsbeleid, enz.blijven volgen of al wat je produceert is voor op't eigen eiland, 1 ding veranderd wel 1/4 van de vislicenties gaan teruggedraaid worden, en voor de rest heeft Boris gelijk "we've got control back" over wat weet hij nog niet maar de vette zal't niet zijn, en de goedgelovige "Brexit kiezers" zullen het wel slikken.
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  De Britten mogen wat meer schol vangen in onze wateren en wat meer eigen vis houden. Dat is zo wat het enige wat ze er aan over houden. Op alle andere terreinen verliezen ze er aan. Intern krijgen ze er nog wat politieke problemen bij. Met Schotten die onafhankelijk willen worden om bij de EU te blijven. Een onafhankelijkheidsbeweging in de kiem in Wales. Ooit zullen de Noord-Ieren bedenken dat ze beter af zijn als ze terug samen gaan met Ierland in de EU.
 • Vera Bres

  4 weken geleden
  Belgie blijft graag bij de Eu club, zo kunnen afgedane politici daar hun zakken gaan vullen, riant loon, zoveel mogelijk onkosten vergoedingen , graaien en sjoemelen en na een paar jaar een uittreding vergoeding !! Europa stelt niets voor , ze komen niet overeen , veel verschillende regels maar ze vechten voor hun zitje en de belasting betaler moet maar betalen.
 • Angelo ledda

  4 weken geleden
  ook u tv abonnement zal flink duurder worden of het aantal zenders zien smelten als sneeuw voor de zon Britse omroepen hebben geen Europese licentie ..
 • Geert Landsman

  4 weken geleden
  @DIRK VAN DESSEL, snap je dan echt niet dat Europa niets kan zonder dat alle lidstaten het goedkeuren. Wat Europa dus oplegt is voorheen goedgekeurd door de landelijke politiek. Dit is iets wat velen maar niet willen snappen. Europa kan slechts iets als alle landen het al goedgekeurd hebben en niet andersom.
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"