Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen. © AP

Verenigd Koninkrijk draagt voor verkiezingen geen kandidaat-eurocommissaris meer voor, Von der Leyen wil ook zonder Brit aan de slag

Het Verenigd Koninkrijk zal voor de parlementsverkiezingen van 12 december geen kandidaat-eurocommissaris voor de toekomstige Europese Commissie van Ursula von der Leyen meer voordragen. Dat heeft de Britse regering in een brief aan de verkozen Commissievoorzitter bevestigd. Die wil desondanks op 1 december starten. De Europese Commissie heeft nu een inbreukprocedure opgestart tegen het Verenigd Koninkrijk.

2 reacties

 • remy lempa

  2 jaar geleden
  dan moeten ze als ze blijven ook geen meer sturen , de commissie kan 5 jaar werken zonder dwarsligger
 • Heinrich Wolf

  2 jaar geleden
  U. van der Leyen was een plan C en zelfs dolblij met deze ontsnappingsroute uit de miserie die ze als Duits minister van landsverdediging heeft achtergelaten. Want in Berlijn had ze voor jarenlange ernstige, zeg maar, bestuursfouten voor een parlementaire onderzoekscommissie moeten verschijnen. Daaraan is ze ginder ontsnapt maar hier boert ze blijkbaar zo voort.
 1. VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”
  2

  VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”

  Na zijn benoeming voor een tweede ambtstermijn heeft VN-secretaris-generaal António Guterres tot internationale samenhang tegenover de grote uitdagingen opgeroepen. “Het kan twee kanten uit gaan: instorting en eeuwige crisis of doorbraak en uitzicht op een groenere, veiligere en betere toekomst voor iedereen. Er zijn redenen voor hoop”, zei de 72-jarige Portugees in New York na zijn benoeming. “De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk”, aldus de VN-topman.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!