Volledig scherm
© AFP

Verenigd Koninkrijk biedt burgers uit Europese Unie geld aan om te vertrekken

Het Verenigd Koninkrijk biedt burgers uit de Europese Unie (EU) geld aan om te vertrekken en terug te gaan naar hun land van herkomst, meldt de krant The Guardian. De mensen die hiervoor kiezen krijgen geld voor bijvoorbeeld vliegtickets en tot 2.000 pond (2.257 euro) om zich elders te vestigen.

 1. Ook brexit kan jonge Gentse ondernemers niet temmen: “Belgisch bier staat hoog aangeschreven in het Verenigd Koninkrijk”
  PREMIUM
  Gent

  Ook brexit kan jonge Gentse onderne­mers niet temmen: “Belgisch bier staat hoog aangeschre­ven in het Verenigd Koninkrijk”

  De Europese Unie en Groot-Brittannië mogen dan wel een deal gesloten hebben rond de brexit, toch zijn niet alle problemen van de baan. Dat merkt ook brouwerij BeerSelect in Gent. Het bedrijf exporteert 10 procent van zijn volume over het Kanaal en krijgt plots stevige importtarieven voor de kiezen. Oprichter Wout Meuleman (25) ziet de toekomst verre van somber in: “Vandaag is AB Inbev nog de grootste Belgische brouwer, maar kom over tien jaar nog eens terug.”
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan