Duizenden Argentijnen kwamen vrijdag op straat om duidelijkheid te eisen over het lot van Santiago Maldonado, zoals hier op de Plaza de Mayo in Buenos Aires.
Volledig scherm
Duizenden Argentijnen kwamen vrijdag op straat om duidelijkheid te eisen over het lot van Santiago Maldonado, zoals hier op de Plaza de Mayo in Buenos Aires. © afp

Verdwijning jonge Argentijn houdt miljoenen landgenoten in de ban: waar is Santiago Maldonado?

Argentinië De verdwijning van een 28-jarige man houdt nu al een maand miljoenen Argentijnen in de ban. Velen verdenken de politie. Vrijdag kwamen tienduizenden mensen op straat.

  1. Camerabeelden tonen hoe schutter basisschool binnendringt voor fatale schietpartij

    Camerabeel­den tonen hoe schutter basis­school binnen­dringt voor fatale schietpar­tij

    In een school in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft een jonge schutter maandagochtend lokale tijd zes mensen, onder wie drie kinderen van 8 en 9 jaar oud, doodgeschoten. De politie heeft schutter Audrey Hale (28) gedood. Camerabeelden tonen hoe de twintiger met rode pet en met meerdere wapens de school binnendringt. Hale voerde volgens de politie een gerichte aanval uit en had meerdere plekken als doelwit op het oog. Dat blijkt uit een manifest dat de politie aantrof tijdens een huiszoeking bij de dader thuis. De politie vond daar ook nog meer wapens.