Volledig scherm
© REUTERS

Verdachten van ‘pingpongbommen’ hebben volgens Thaise politie banden met moslimseparatisten

De verdachten van de bomaanslagen in de Thaise hoofdstad Bangkok hebben banden met de moslimseparatisten in het zuiden van het land. Dat heeft de chef van de politie in Thailand vandaag in Thaise media gezegd. Bij de reeks ontploffingen raakten drie mensen lichtgewond.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Politiechef: "Explosies in Bangkok wijzen op dezelfde dader"
  Play

  Politie­chef: "Explosies in Bangkok wijzen op dezelfde dader"

  Bij het onderzoek van de lokale politie naar de beide bomaanslagen in de Thaise hoofdstad Bangkok wordt steeds meer uitgegaan van een en dezelfde dader. Analyse van de bomresten wijst erop dat de springtuigen door dezelfde dader zijn gefabriceerd, zei politiechef Somyot Pumpunmuang vandaag volgens de Bangkok Post. In beide explosieven zijn sporen van TNT gevonden, die met een tijdontsteker in een staaf gestopt waren.
 3. ‘Pingpongbommen’ ontploffen in Bangkok: vermoedelijke daders enkele uren vóór aanslag opgepakt

  ‘Pingpong­bom­men’ ontploffen in Bangkok: vermoede­lij­ke daders enkele uren vóór aanslag opgepakt

  In de Thaise hoofdstad Bangkok ontploften vrijdagochtend op drie verschillende plaatsen kleine bommen. Daarbij raakten vier mensen gewond. De explosieven, “in elkaar geknutselde apparaatjes die met een tijdklok tot ontploffing zijn gebracht”, zijn ongeveer zo groot als een tennisbal en worden door de Thaise politie pingpongbommen genoemd omdat ze stuiteren als een pingpongbal. Al enkele uren vóór de aanslag werden twee mannen opgepakt.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon