Rechtbanktekeningen van Delano G. (links) en Pawel E., de twee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries.
Volledig scherm
Rechtbanktekeningen van Delano G. (links) en Pawel E., de twee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries. © Nicole van den Hout

Verdachten moord Peter R. de Vries maandag voor raadkamer

AMSTERDAMDe twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries zullen maandag voor de raadkamer van de rechtbank Amsterdam worden gebracht. Het Openbaar Ministerie wijzigt de aanklacht van poging tot moord in moord, omdat De Vries (64) donderdag is bezweken aan zijn verwondingen, zegt een woordvoerder.

2 reacties

 • Rudi Claes

  6 maanden geleden
  Wat een fijn duo, vast een aanwinst voor de samenleving.
 • Ruben Beylemans

  6 maanden geleden
  Verschikkelijke gebeurtenis.Veel sterkte aan familie,vrienden,kennissen en collega's.
 1. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Herlees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus van zondag 23 januari hier.
 2. Laatste interview met Peter R. de Vries op NPO1 : “Hij toonde zich open en kwetsbaar”
  PREMIUM
  TV

  Laatste interview met Peter R. de Vries op NPO1 : “Hij toonde zich open en kwetsbaar”

  Dertien dagen voor de aanslag op zijn leven gaf Peter R. de Vries zijn laatste interview. Han Peekel - in de jaren 80 ook hier bekend als presentator van het tv-programma ‘Wordt vervolgd’ over strips - sprak de misdaadjournalist voor een vierluik over zeventig jaar televisie dat dit najaar wordt uitgezonden. Omroep MAX op NPO1 (Telenet: 100, Proximus: 20) zond het gesprek met De Vries vrijdagavond uit.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.