AFP
Volledig scherm
© AFP

Verdachten doodschieten twee agenten in Duitsland aangehouden voor gemeenschappelijke moord

Een van de mannen die verdacht worden van het doodschieten van twee agenten in Duitsland, stond klaar in slagersschort om wild te versnijden toen hij gisteravond werd opgepakt. Het blad ‘Bild’ publiceerde een foto die toont hoe hij wordt weggeleid. Even voor de arrestatie vond de politie de wagen van de verdachten, die beschadigd was met kogelgaten. Intussen raakte ook bekend dat een van hen geen vergunning had om te jagen en geen wapens meer mocht bezitten. Volgens het parket zouden de verdachten stropers zijn.

 1. Nederlander in Canada veroordeeld voor seksuele afpersing van tiener (15) die uiteindelijk zelfmoord pleegde
  Play

  Nederlan­der in Canada veroor­deeld voor seksuele afpersing van tiener (15) die uiteinde­lijk zelfmoord pleegde

  Een Canadese jury heeft zaterdag de Nederlander Aydin Çoban (44) schuldig bevonden aan seksuele afpersing van een tienermeisje uit de provincie British Columbia. De vijftienjarige Amanda Todd pleegde in 2012 zelfmoord nadat ze drie jaar lang door Çoban online werd uitgebuit. Voor ze zich van het leven beroofde, deelde ze haar verhaal in een 9 minuten durende video op YouTube.
 2. “Ze schieten op ons!”: twee jonge politieagenten doodgeschoten tijdens routinecontrole
  PREMIUM

  “Ze schieten op ons!”: twee jonge politie­agen­ten doodgescho­ten tijdens routinecon­tro­le

  In Duitsland zijn gisterochtend twee politieagenten doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole, op zo’n 100 kilometer van de Belgische grens. Een 29-jarige agent en een 24-jarige stagiaire werden afgemaakt met een kogel in het hoofd. Omdat één van de twee daders zijn identiteitskaart achterliet op de plaats van de schietpartij, konden hij en zijn kompaan gisteravond al ingerekend worden. Volgens Duitse media gaat het om stropers, en hadden de vermoorde agenten vlak voor de schietpartij een hoeveelheid dood wild aangetroffen in hun auto.