De 65-jarige Lübcke werd op 2 juni rond 00.30 uur zwaargewond aangetroffen op het terras van zijn woning in Wolfhagen-Istha. Hij was van dichtbij door het hoofd geschoten en stierf kort daarna.
Volledig scherm
De 65-jarige Lübcke werd op 2 juni rond 00.30 uur zwaargewond aangetroffen op het terras van zijn woning in Wolfhagen-Istha. Hij was van dichtbij door het hoofd geschoten en stierf kort daarna. © Swen Pförtner/dpa

Verdachte van moord op Duitse CDU-politicus Lübcke had vermoedelijk extreemrechtse motieven

Speurders vermoeden dat de moord op de Duitse christendemocratische politicus Walter Lübcke in de deelstaat Hessen extreemrechtse motieven heeft. Dat liet een woordvoerder van het federale openbaar ministerie weten. Ze komen tot die conclusie op basis van de voorgeschiedenis en vroegere uitspraken van de 45-jarige verdachte.

0 reacties

 1. Noord-Ierse paramilitairen trekken steun aan historische Goedevrijdagakkoord uit 1998 in
  Brexit

  Noord-Ier­se paramili­tai­ren trekken steun aan histori­sche Goedevrij­dag­ak­koord uit 1998 in

  Noord-Ierse paramilitaire organisaties trekken hun steun aan het Goedevrijdagakkoord tijdelijk in. Dat staat volgens de krant Belfast Telegraph in een brief die de overkoepelende organisatie LCC (Raad Loyalistische Gemeenschappen) stuurde aan premier Boris Johnson. De pro-Britse paramilitairen verzetten zich zo tegen afspraken die premier Johnson met de Europese Unie heeft gemaakt over de brexit. Noord-Ierland heeft daardoor een aparte status gekregen binnen het Verenigd Koninkrijk.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag