Johan Keizer en Ayse Cimen, de advocaten  van de Poolse verdachte Kamil E., komen aan bij de rechtbank voor de tweede inleidende zitting in de zaak over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Naast Kamil E. is ook Delano G. verdachte in deze zaak.
Volledig scherm
Johan Keizer en Ayse Cimen, de advocaten van de Poolse verdachte Kamil E., komen aan bij de rechtbank voor de tweede inleidende zitting in de zaak over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Naast Kamil E. is ook Delano G. verdachte in deze zaak. © ANP

Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel

Kamil E., verdachte in de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, blijft voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag beslist. Zijn advocaten hadden gevraagd hem vrij te laten omdat er volgens hen onvoldoende bewijs is dat hij iets met de moord te maken heeft. De rechtbank ziet echter nog wel voldoende redenen om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, begin maart.

  1. Muitende militairen: “President Burkino Faso van de macht verdreven”, grondwet opgeschort

    Muitende militairen: “President Burkino Faso van de macht verdreven”, grondwet opgeschort

    In een langverwachte verklaring, voorgelezen op de Burkinese nationale omroep, meldt het leger dat het de macht gegrepen heeft en president Roch Marc Christian Kaboré van de macht verdreven heeft. De Franse overheid verstrengt haar reisadvies voor Burkina Faso. Het Belgische reisadvies - dat al verstrengd werd op 7 december - blijft aangehouden. Er bevinden zich ongeveer 240 Belgen in het Afrikaanse land.