De 39-jarige Darrell Brooks uit Wisconsin is na de feiten in hechtenis genomen.
Volledig scherm
De 39-jarige Darrell Brooks uit Wisconsin is na de feiten in hechtenis genomen. © Reuters/ Waukesha County Sheriff’s Office

Verdachte die inreed op kerstparade was voordien “verwikkeld in huiselijke ruzie”

Verenigde StatenDe chauffeur die met zijn voertuig inreed op een kerstoptocht in de Amerikaanse stad Waukesha (Wisconsin) was op de vlucht na een messengevecht elders. De parade zou geen doelwit zijn geweest, melden Amerikaanse media die zich baseren op bronnen bij politie en justitie.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Israëlische experten adviseren vierde coronavaccin voor volwassenen
  8

  Israëli­sche experten adviseren vierde coronavac­cin voor volwasse­nen

  Een overheidspanel van Israëlische experten heeft dinsdag aangeraden om iedereen boven de achttien jaar een vierde keer te vaccineren. Volgens de expertencommissie zijn de mensen met vier prikken dubbel zo goed beschermd als zij met drie doses. Alle volwassenen die hun boosterprik, en dus het derde vaccin, langer dan vijf maanden geleden kregen, of langer dan vijf maanden geleden herstelden van het virus, komen in aanmerking.
 2. Aanwezigen getuigen over fatale kerstparade in VS: “Oorverdovend geschreeuw en gehuil van mensen die waren aangereden”

  Aanwezigen getuigen over fatale kerstpara­de in VS: “Oorverdo­vend geschreeuw en gehuil van mensen die waren aangereden”

  Ooggetuigen van de fatale kerstparade in de Amerikaanse stad Waukesha, in de staat Wisconsin reageren verontwaardigd op het incident. Zondag reed daar een rode SUV aan hoge snelheid in op een massa. Daarbij kwamen vijf personen om het leven en raakten meer dan 40 mensen gewond. Er zouden eveneens kinderen onder de slachtoffers zijn. “Ik hield het hoofd van een klein meisje in mijn handen, ze was aan het schokken en ze bloedde uit haar oren”, vertelt een ooggetuige.