Op beelden is te zien hoe de 35-jarige verdachte Fernando Sabag Montiel zijn wapen op het gezicht van de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner richt.
Volledig scherm
Op beelden is te zien hoe de 35-jarige verdachte Fernando Sabag Montiel zijn wapen op het gezicht van de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner richt. © AFP

Verdachte die Argentijnse vicepresident wou neerschieten werd vorig jaar al opgepakt voor wapenmisbruik

De verdachte die donderdag de Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner probeerde neer te schieten, werd in 2021 al eens opgepakt voor wapenmisbruik, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. Volgens een van de advocaten van Fernández de Kirchner handelde de 35-jarige verdachte, Fernando Sabag Montiel, bovendien niet alleen. Gisteren werd de vriendin van de man ondervraagd.

 1. Leider ultrarechtse militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Leider ultrarecht­se militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Stewart Rhodes, leider en oprichter van de Amerikaanse militie ‘Oath Keepers’, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering” voor de aanval op het Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten toen de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.