Andrew Abdullah (25), de verdachte van de schietpartij in de metro in New York.
Volledig scherm
Andrew Abdullah (25), de verdachte van de schietpartij in de metro in New York. © REUTERS

Verdachte dader van fatale schietpartij in metro in New York gearresteerd

De politie van New York heeft dinsdag een verdachte opgepakt van de fatale schietpartij in de New Yorkse metro, die afgelopen zondag plaatsvond. Bij de aanval werd de 48-jarige Daniel Enriques neergeschoten en overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het New York Police Department (NYPD) verspreidde eerst een opsporingsbericht van de 25-jarige Andrew Abdullah en heeft de verdachte nu opgepakt, zo is bekendgemaakt op Twitter. 

 1. Wereld krijgt honger maar niet onder controle: 828 miljoen mensen leden honger in 2021
  10

  Wereld krijgt honger maar niet onder controle: 828 miljoen mensen leden honger in 2021

  Tussen 702 en 828 miljoen mensen zijn in 2021 getroffen door honger. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is dat aantal met 150 miljoen gestegen. Het betekent dat tot 10,5 procent van de wereldbevolking het voorbije jaar te maken kreeg met honger. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport over de staat van voedselveiligheid en voeding in de wereld, opgesteld door vijf agentschappen van de Verenigde Naties.
 2. Al 2,5 miljoen dollar ingezameld voor jongetje dat wees werd bij Highland Park-schietpartij

  Al 2,5 miljoen dollar ingezameld voor jongetje dat wees werd bij Highland Park-schietpar­tij

  Een online fondsenwervingscampagne om een tweejarige te helpen wiens ouders maandag omkwamen bij de schietpartij in de buurt van Chicago, heeft woensdag al meer dan 2,5 miljoen dollar opgebracht. Irina en Kevin McCarthy, 35 en 37, woonden de parade voor de Amerikaanse nationale feestdag bij in Highland Park toen ze werden neergeschoten. Bij de schietpartij vielen zeven doden en tientallen gewonden. De schutter kon uren later na een korte achtervolging worden aangehouden