Vrouwen troosten elkaar na de schietpartij in Sacramento.
Volledig scherm
Vrouwen troosten elkaar na de schietpartij in Sacramento. © AP

Verdachte (26) opgepakt voor schietpartij in Sacramento met zes doden

De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met de schietpartij in Sacramento, de hoofdstad van de staat Californië. Daarbij vielen zes doden en twaalf gewonden. Het gaat om een 26-jarige man. Hij wordt beschuldigd van geweldpleging en illegaal wapenbezit.

  1. Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentrale Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

    Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentra­le Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

    Turkije is bezorgd om het oorlogsgeweld rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja, die onder Russische controle staat. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwde donderdag na afloop van de ontmoeting met zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres voor het risico op een “nieuw Tsjernobyl”. Guterres pleitte nogmaals voor de terugtrekking van de Russische troepen uit de grootste centrale van Europa.
  2. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

    Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

    De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.