Verdachte Hadi Matar moest zaterdag voor de rechter in Mayville, New York, verschijnen. (13/08/22)
Volledig scherm
Verdachte Hadi Matar moest zaterdag voor de rechter in Mayville, New York, verschijnen. (13/08/22) © AP

Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme, maar pleit onschuldig

De man die vrijdag in de staat New York schrijver Salman Rushdie heeft aangevallen en neergestoken is de 24-jarige Hadi Matar. Hij liet zich eerder positief uit over sjiitisch extremisme, meldt NBC op basis van bronnen binnen het politieonderzoek. De man, die meteen na de feiten gearresteerd werd, handelde vermoedelijk alleen. Hij wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag, maar pleit onschuldig volgens zijn advocaat. Conservatieve media in Iran prijzen zijn daad. “Duizendmaal bravo”, klinkt het.

36 reacties

 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Ik denk dat hij onschuldig pleit omdat hij vindt dat het oké was; dat hij gehandeld heeft volgens eer en geweten. Zoiets in die aard. Of de piste volgen van 'ontoerekeningsvatbaar ?
 • Jeffrey Van laere

  5 maanden geleden
  Je moet toch een haatdragend en niet al te slim volk zijn omdat goed te keuren
 • Eddy Dermon

  6 maanden geleden
  Natuurlijk pleit hij onschuldig !!!!! In Amerika bestaat nochtans de doodstraf. Zou toekomstige extremisten zeker doen nadenken !!!!
 • wally wally

  6 maanden geleden
  Één woord , wraakroepend.
 • Veronica Voorhelst

  6 maanden geleden
  Hoe is dat nu mogelijk! Die wordt op de plaats delicti met het wapen opgepakt. Honderden getuigen plus de camera, en die pleit onschuldig. Heeft die waanvoorstellingen? Wat voor een onzin.