Verboden coronaprotest in Amsterdam, toch bijna 10.000 demonstranten op de been: 30 onruststokers opgepakt, vier agenten gewond

Het Museumplein in Amsterdam is zondagavond gestaag leeg gelopen, politieoptreden lijkt niet meer nodig. Eerder vandaag was de situatie chaotisch en grimmig, kon VTM NIEUWS ter plaatse vaststellen. Rond de middag hadden duizenden actievoerders zich verzameld op het plein om te protesteren tegen de coronamaatregelen in Nederland. Ze waren samengekomen onder de noemer “koffie drinken”, omdat de stad een aangekondigde demonstratie had verboden. Volgens de gemeente waren er op het drukste moment bijna 10.000 mensen.

  1. PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgelachen met spraakgebrek en goedkope kleren
    PREMIUM

    PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgela­chen met spraakge­brek en goedkope kleren

    Hij stotterde en lispelde, droeg goedkope kledij en trok als puber met eyeliner een zwart lijntje onder zijn ogen. De klasgenoten van Salvador Ramos vonden heel wat redenen om de 18-jarige jongen zo hard te pesten dat hij zich niet meer op school liet zien. Dinsdag, één dag nadat zijn klasgenoten afstudeerden, stapte Ramos tot de tanden bewapend de lagere school van Uvalde binnen en schoot hij 19 kinderen en twee leerkrachten dood. Portret van een gepeste jongen die de school waar hij tot in het diepste van zijn ziel gekrenkt werd zó was gaan haten, dat hij besloot er iedereen neer te schieten die zijn pad kruiste.