REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Verbod op dragen van volledige sluier treedt in werking in Denemarken

In Denemarken is sinds vandaag een wet in werking getreden die het dragen van een volledige sluier (boerka of nikab) in de publieke ruimte verbiedt. Daardoor riskeert iedereen die in het openbaar een kledingstuk draagt dat het gezicht verbergt een boete. 

51 reacties

 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Frank van Hevel: in Iran is de boerka of niqab niét verplicht, wel de hoofddoek. Maar dat die verplicht is, is inderdaad NOG een brug te ver. Zelf ben ik geen voorstander van een hoofddoekenverbod, maar een verbod op niqab of boerka lijkt me de logica zelve. En @Ricci Latte: ons landje had al 8 jaar geleden de "ballen" om de boerka te verbieden!
 • Frank Van Hevel

  3 jaar geleden
  In Iran ijveren de vrouwen om deze schandalige, vrouwonterende verplichte kledij af te schaffen in het westen wordt door sommigen getracht deze in te voeren.
 • Ricci Latte

  3 jaar geleden
  Is carnavalsdag dan de énige uitzondering of wordt dit niet gevierd in Denemarken? Proficiat, sterk landje met ballen... dat kan niet gezegd worden van onze topsukkels van landbestuurders!
 • freddy depaepe

  3 jaar geleden
  stel je voor dat je zo iemand moet reanimeren, hoe moet je dat in hemels naam aanpakken, zien mag je niet; aanraken nog veel minder of ze snijden je kop eraf en als je niets doen kan je wettelijk vervolgt worden; ik weet het niet meer?
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Moeten die zweten bij onze huidige temperaturen...