Topsprinter Roelf Bouwmeester (21) kwam met het Nederlandse mannenteam in 2017 uit op het EK Landenteams op de 4x100 meter. Foto links: een deel van de op het Hongaarse festival Sziget in beslag genomen drugs.
Volledig scherm
Topsprinter Roelf Bouwmeester (21) kwam met het Nederlandse mannenteam in 2017 uit op het EK Landenteams op de 4x100 meter. Foto links: een deel van de op het Hongaarse festival Sziget in beslag genomen drugs. © SCS/Erik van Leeuwen - Politie Hongarije

Verbazing over Nederlandse topatleet / festivaldealer: "Hoe is Roelf hier in godsnaam in verzeild geraakt?”

De Nederlandse topsporter Roelf Bouwmeester maakt het ‘naar omstandigheden’ goed in de Hongaarse cel. Dat zegt zijn vader, nadat eerder vandaag bleek dat de politie voor meer dan 300.000 euro aan drugs heeft aangetroffen bij Roelf en zijn kompaan Gert-Jan N. De mannen uit de stad Stadskanaal (provincie Groningen) hangt een celstraf van ‘minimaal 8 jaar’ boven het hoofd.

11 reacties

 • Erik Vandendriessche

  2 jaar geleden
  Dat Nederland maar ne keer " zelf" goed hun top - sporters screent -- niet enkel met ketonen -- maar met veel -veel meer sjoemelen ze !
 • Nikolaas Bouman

  2 jaar geleden
  Jongeren in Nederland groeien op met een liberaal drugsbeleid. Hier zien we het effect ervan. Voor hen was het dan ook volkomen normaal om een handeltje in Hongarije op te zetten.
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Zijn pensioenfeest zal hij in een Hongaarse cel kunnen vieren.
 • leppens victor

  2 jaar geleden
  Als inwoner van Hongarije kan ik je verzekeren dat dit ventje gaat ondervinden wat rechtspraak en de uitvoering ervan is,dus geen klucht. mvg.
 • Margaretha Mestdagh

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat hij zwaar gestraft wordt. Geen medelijden voor dealers !
 1. Nederlandse topatleet (21) blijkt drugshandelaar: Roelf Bouwmeester gepakt met kilo xtc op Hongaars festival Sziget

  Nederland­se topatleet (21) blijkt drugshande­laar: Roelf Bouwmees­ter gepakt met kilo xtc op Hongaars festival Sziget

  Twee Nederlanders zijn dit weekend door het Hongaarse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens de verkoop van drugs op het bekende muziekfestival Sziget in hoofdstad Boedapest. Hongaarse media spreken van de ‘grootste drugsvangst ooit’ op het festival. Een van de twee jongemannen is Roelf Bouwmeester (21), een topsprinter die deel uitmaakte van het Nederlandse estafetteteam, bevestigen bronnen.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"