De grondwetgevende vergadering in Caracas, Venezuela.
Volledig scherm
De grondwetgevende vergadering in Caracas, Venezuela. © AP

Venezuela houdt verkiezingen eind april

Venezuela houdt uiterlijk 30 april presidentsverkiezingen. Dat heeft de regeringsgezinde wetgevende vergadering bepaald. De socialistische leider Nicolás Maduro zal vrijwel zeker voor herverkiezing gaan, terwijl de oppositie in wanorde verkeert en verschillende boegbeelden uitgesloten zijn van deelname.

1 reactie

 • leo Mariën

  4 jaar geleden
  Een munt zonder waarde, ouders waarvan kinderen sterven omdat ze geen medicijnen kunnen betalen, honger aanpakken met konijnenvlees....Alles van de staat, ook de olie. Bij de start noemde men dit 'het moderne socialisme'. Het land waar de mensen vissen kregen maar waar men de mensen nooit heeft leren vissen.
 1. Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen
  2

  Turkije bekriti­seert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelin­gen in derde landen op te vangen

  Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een “grote vluchtelingencrisis” in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.