Juan Guaidó.
Volledig scherm
Juan Guaidó. © REUTERS

Venezolaanse oppositieleider Guaidó mag vijftien jaar lang geen openbare functie meer uitoefenen

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó mag vijftien jaar lang geen openbare functie bekleden. Dat heeft de rekenkamer van het land bepaald. Guaidó heeft de Venezolanen opgeroepen zaterdag opnieuw de straat op te trekken uit protest.

 1. Ze is jong, gedreven en gaat op de koffie met wereldleiders om haar man aan de macht te helpen. Wie is de vrouw achter de Venezolaanse oppositieleider Guaidó?

  Ze is jong, gedreven en gaat op de koffie met wereldlei­ders om haar man aan de macht te helpen. Wie is de vrouw achter de Venezolaan­se oppositie­lei­der Guaidó?

  Voor vele Venezolanen is oppositieleider Juan Guaidó een geschenk uit de hemel. De man is de strijd aangegaan met huidig president Nicolas Maduro. Guaidó heeft zichzelf begin dit jaar uitgeroepen tot interim-president. Hij leidt demonstrerende Venezolanen door de protesten, probeert soldaten te overtuigen niet langer de socialistische Maduro te steunen en wil zijn regering omvergooien. Naast die man staat zijn 26-jarige vrouw Fabiana Rosales. Maar wie is zij?
 2. Agenten geven Parijzenaar zonder mondmasker minutenlange afranseling
  FRANKRIJK

  Agenten geven Parijze­naar zonder mondmasker minutenlan­ge afranse­ling

  Bewakingsbeelden waarop te zien is hoe een man minutenlang vuistslagen en schoppen van drie agenten incasseert, zorgen voor consternatie in Frankrijk. De man kreeg in het Parijse 17e arrondissement klappen omdat hij zijn mondmasker niet droeg. De agenten maakten zich bovendien schuldig aan racistische verwijten. De agenten zijn geschorst, de Franse minister van Binnenlandse Zaken vraagt hun ontslag. Ook een vierde agent zou geschorst zijn omdat hij zelfs een traangasgranaat bij de man binnen gooide.
 1. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Black Friday haalt het beest in sommigen boven: een overzicht
  Play

  Black Friday haalt het beest in sommigen boven: een overzicht